دامنه همان آدرس بالای مرورگر است که برای رفتن به یک وبسایت در مرورگر خود مثل گوگل کروم یا فایرفاکس وارد میکنید.
دامنه ها اسامی و اشکال مختلفی دارند. شاید معروفترین دامنهای که همهی ما بارها از آن استفاده کردهایم همان سایت گوگل یعنی google.com باشد.
به طور کلی ساختار یک دامنه از چند قسمت تشکیل می شود که برای درک بهتر آن میتوانید به عکس پایین دقت کنید:

قسمت اول پروتکل ارتباطی یا طریقهای است که برای اتصال به سایت از آن استفاده میشود. در حالت عادی اکثرا این عبارت به صورت پیشفرض http یا https قرار میگیرد. اما پروتکل های دیگری مثل ftp هم وجود دارد.
قسمت دوم زیر دامنه یا همان subdomain است که یک زیر مجموعه از سایت را نشان میدهد. مثلا اگر دقت کرده باشید سرویس ایمیل گوگل یعنی جیمیل روی آدرس mail.google.com قرار دارد و این یک سرویس جدا از گوگل است. در واقع با زیر دامنهها میشه انواع و اقسام سرویسهای مختلف را از هم جدا کرد ولی همهی آنها زیر مجموعه دامنه اصلی هستند.
قسمت سوم همان دامنه اصلی سایت است و آدرسی است که شما انتخاب و ثبت میکنید.
قسمت چهارم پسوند دامنه است که به آن top level domain هم گفته میشود.
چند نکته:
۱- حروف بزرگ و کوچک در دامنه تاثیری ندارند.
۲- زدن www در ابتدای دامنه اجباری نیست و میتوانید آن را وارد نکنید.
چند نکته برای انتخاب دامنه مناسب.
بهتر است دامنه کوتاه، آسان و مرتبط با کسب و کار یا موضوع شما باشد.
بهتر است دامنه ۸ کاراکتر یا کمتر داشته باشد. اکثر کسب و کارهای مطرح در دنیا دامنههای مختصر و به یادماندنی دارند.
در مورد استفاده از اعداد نظرات مختلفی وجود دارد برای مثال سایت vazrzesh3 یک نمونه موفق از استفاده از عدد در نام دامنه است. همینطور soft98. پس بسته به شرایط میتواند انتخاب خوب یا بدی باشد. اما به نظر من بهتر است از dash یا خط تیره در دامنه استفاده نشود.
در هنگام جستجو در اینترنت به این مقاله نیز برخوردم که به نظرم در مورد انتخاب دامنه توضیحات بسیار خوبی داده بود و من مطلب را بیش از این طولانی نمیکنم. میتوانید آن مقاله را از اینجا مطالعه کنید:
ممنون از توجه شما